kokoustilan äänentoistolaitteet
3.3.2020pendant-kaiuttimet, riippukaiuttimet, ripustuskaiuttimet, extron

Kokous­ti­lan ää­nen­tois­to. Paljonko kai­ut­ti­mia tarvitaan, ja millaisia?

Selkeä ää­nen­tois­to kokous­ti­las­sa ei ole mys­tiik­kaa.

Kokoustilan näytöissä ja projektoreissa itsessään on yleensä kaiuttimet, joista läppäriltä tai muulta signaalilähteeltä tuleva ääni voidaan toistaa. Näiden laitteiden äänentoisto-ominaisuudet ovat kuitenkin usein varsin puutteelliset. Jos kaiuttimista ei saada riittävää äänenpainetta, äänen selkeys kaipaa parannusta tai halutaan tilaan puheäänentoisto, tarvitaan ulkoisia kaiuttimia ääntä toistamaan.


Helpoin tapa toteuttaa lisä-äänentoisto näytöllä varustetuissa kokoushuoneissa on lisätä näytön yhteyteen erillinen soundbar-kaiutin. Näistä kaiuttimista saadaan jonkin verran parempi äänentoisto kuin näytön omista, sisäänrakennetuista kaiuttimista. Lisäksi soundbar-kaiutin on varsin huomiota herättämätön, joten se sulautuu helposti tilan kalusteisiin. Soundbar-kaittimiin saa usein integoitua myös neuvottelukameran.


soundbar

Mikäli soundbar-kaiutin tuntuu liian kevyeltä ratkaisulta äänentoistoon, on markkinoilla paljon muita kaiutinratkaisuja olemassa. Näytön sivuille asennetut aktiivikaiuttimet (kaiuttimessa on sisäänrakennettu vahvistin = aktiivikaiutin) voivat tuoda ääneen syvyyttä musiikkitoistossa. Aktiivikaiuttimia tarvitaan yleensä tilan koosta riippuen 2-4 kpl, sekä mahdollinen subwoofer-kaiutin, mikäli tavoitellaan erityisen jykevää soundia äänentoistoon.


Nousevana trendinä kokoustiloissa on käyttää äänentoistoon niin sanottuja pendant-kaiuttimia (riippukaiuttimia). Nimensä mukaisesti nämä kaiuttimet ripusteaan tilan katosta roikkumaan liitoskaapelinsa varassa sopivalle korkeudelle asennettuna. Pendant-kaiuttimet on muotoiltu muistuttamaan tavanomaisia kokoustiloissa käytettäviä ripustettavia valaisimia, joten kaiuttimet sulautuvat huomiota herättämättä ympäristöönsä. Pendant-kaiuttimia on saatavana mustina ja valkoisina, ja usein ne voidaan myös maalata haluttuun värisävyyn. Pendant-kaiuttimia tarvitaan kokoustilassa yleensä muutamia kappaleita, tilan korkeudesta ja kaiuttimen ominaisuuksista riippuen 4-8 metrin etäisyydellä toisistaan


pendant-kaiuttimet

YH­TEYS­TIE­DOT

DSPL ESITYSTEKNIIKKA


dspl.fi

info@dspl.fi


Ritalankatu 31

33400

Tampere


Helpdesk:

support@dspl.freshdesk.com


© Coaxial OY